АТ «Харківгаз» інформує:
АТ «Харківгаз» інформує:

АТ «Харківгаз» інформує:

З нового року об’єкти соціальної сфери Харківської області ризикують залишитись без газу

В 2020 році в Харківській області проведена адміністративна реформа з реорганізації районів області, утворення нових громад. До даного часу об’єкти бюджетної та соціальної сфери новоутворених районів не уклали договорів на розподіл та постачання природного газу в 2021 році. В той же час, умовами діючого законодавства заборонено відбір газу споживачами з газорозподільної системи за відсутності договорів та виділених номінацій. Тобто, АТ «Харківгаз» буде вимушене припинити газопостачання споживачам.
АТ «Харківгаз» здійснює розподіл природного газу всім категоріям споживачів за наявністю у них договорів на розподіл (доставку) та постачання газу. Новоутворені, в ході реформи, суб’єкти на балансі яких знаходиться газоспоживаюче обладнання досі не звернулись в газову компанію для документального оформлення послуг розподілу на 2021 рік. Також у Оператора ГРМ відсутня інформація щодо наявності договорів у новоутворених суб’єктів з постачальником енергоресурсу.
Ситуація невизначеності з боку керівництва новоутворених районів загрожує вже з 07-00 год 1 січня 2021 року залишити без газопостачання школи, лікарні та всі бюджетні організації. Для уникнення енергетичного колапсу в області, органам місцевого самоврядування необхідно в найкоротший термін виконати умови діючого законодавства та укласти договори розподілу природного газу з АТ «Харківгаз», договори на постачання газу, оримати виділені постачальником номінації.
Зі свого боку АТ «Харківгаз» повідомило про вкрай критичну ситуацію в Харківській області та звернулось за допомогою в її врегулюванні до Харківської обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів, Ради національної безпеки і оборони України.
Переглядів: 519
Дата публікації: 14:14 28.12.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>