14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня - День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідківаварії на Чорнобильській АЕС

   14 грудня в Україні традиційно відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – людей, котрі ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, щосталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата була затверджена Указом Президента України 10 листопада 2006 року. Саме 14 грудня було офіційно повідомлення про завершення будівництва саркофага над зруйнованим, у результаті вибуху, четвертого енергоблоку ЧАЕС.

   Цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Попри величезну ціну, яку довелося заплатити, самі ліквідатори-чорнобильці нерідко називають 14 грудня святом.

  До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в Люботинській ЦБС відбулися заходи: працівниками Центральної бібліотеки було організовано інформаційну зону «Наслідки не стерти нам ніколи…», на якій розміщені документальні і художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ, статті з періодичних видань про соціальний захист постраждалих в аварії, а також відеопрезентацію «Чорнобиль без права на забуття…!».

Бібліотекарі центральної дитячої бібліотеки приготували  книжкову виставу – застереження «Дзвенить у душах наших, Чорнобиля гіркий полин», яка знайомить  дітей та підлітків громади з виданнями бібліотеки з даної теми. Завідуюча  Гиївською бібліотекою –філією підготувала ретро-огляд«Чорнобильські дзвони».

Директор ЦБС  Олена АЛІСОВА

 

Переглядів: 3072
Дата публікації: 07:55 14.12.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>