Голод і страшна безвихідь, мільйони жертв і безліч поневірених сімей. Україна вшановує пам'ять жертв однієї з найбільших національних катастроф ХХ століття.
Голод і страшна безвихідь, мільйони жертв і безліч поневірених сімей. Україна вшановує пам\

Голод і страшна безвихідь, мільйони жертв і безліч поневірених сімей. Україна вшановує пам'ять жертв однієї з найбільших національних катастроф ХХ століття.

Звернення міського голови Л. Лазуренка

    Щороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять про трагічне минуле нашого народу, схиляємо голови в пам’ять про мільйони загублених життів, які викосив страшний голод  1932-33 років.

    Масове фізичне винищення українських хліборобів штучним голодом, було свідомим терористичним актом столітньої політичної системи проти мирних людей, проти українців як нації і, зокрема, проти селян як класу. Внаслідок чого зник не тільки прошарок заможних і незалежних селян-підприємців, але й ціле покоління землеробів. Було підірвано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність.                                                                                                                         

     Голодомор став ціною, яку заплатив український народ за прагнення до свободи. Це була реакція комуністичного режиму на відродження нашим народом власної держави.

                                                     Шановні мешканці громади!

     Майже кожна нація на Землі в своїй історії мала трагічні періоди, коли від хвороб, воєн, епідемій та природних катаклізмів гинули тисячі або навіть мільйони людей.  Для українців  однією  з найболючіших сторінок історії  став  Голодомор 1932-1933 років .

Ця трагічна сторінка ятрить незагоєною раною. Розбудовуючи сучасну державу, пам’ятаймо про мільйони втрачених життів, про біль сотень тисяч родин аби не допустити повторення у майбутньому таких страшних злочинів проти людяності. Ми маємо пам’ятати про кожну історичну віху – сумну і радісну, вчитися на помилках, робити все можливе, аби подібне не повторилося.

Схилімо ж голови в глибокій жалобі і запалімо свічі пам’яті за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Збережімо мир та суспільну злагоду в нашій державі, за яку боролися покоління українців! Хай у кожній люботинській родині панують мир та затишок, благополуччя та достаток!

 

 

З повагою
Міський голова                                                      Леонід ЛАЗУРЕНКО
Переглядів: 371
Дата публікації: 10:05 27.11.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>