У ХОДА обговорили проведення місцевих виборів в умовах карантину
У ХОДА обговорили проведення місцевих виборів в умовах карантину

У ХОДА обговорили проведення місцевих виборів в умовах карантину

Засідання обласної робочої групи в режимі селектору відбулося під керівництвом першої заступниці голови ХОДА Тетяни Єгорової-Луценко.

На початку засідання головуюча підкреслила, що до проведення місцевих виборів залишилося небагато часу, тому слід приділити особливу увагу стану матеріально-технічного забезпечення дільничних виборчих комісій. Також учасники робочої групи розглянули питання забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення до приміщень для голосування.

Тетяна Єгорова-Луценко акцентувала увагу представників органів місцевого самоврядування та членів виборчих комісій, що 25 жовтня місцеві вибори вперше відбудуться під час дії карантинних заходів.

Як повідомила представниця Департаменту охорони здоров’я ХОДА Світлана Ковальова, пацієнти, які виявили бажання голосувати вдома, та хворі на коронавірусну хворобу, які перебувають на амбулаторному лікуванні й самоізоляції, повинні надати до виборчої комісії довідку про стан здоров’я. Після цього дільнична виборча комісія ухвалить рішення щодо включення людини у витяг зі списку виборців для голосування за місцем перебування.

Водночас наразі затвердженої форми довідки для осіб, які перебувають на самоізоляції, немає.

«На довідці, яка заповнюється в довільній формі, обов’язково повинен бути штамп та печатка закладу охорони здоров’я й особистий підпис лікаря, який видавав цю довідку. Довідку про перебування на самоізоляції або амбулаторному лікуванні у свою дільничну виборчу комісію слід подати не пізніше п’ятниці 23 жовтня», - підкреслила Світлана Ковальова.

Крім того, члени комісії, які будуть їздити з переносною скринькою у день виборів по домівках людей, зобов’язані перебувати в приміщеннях у рукавичках, захисній масці (респіраторі) або захисному щитку. Виборці самі показуватимуть свій паспорт і підтверджуватимуть особу.

«Після кожного відвідування помешкання виборця члени виборчої комісії та особи, які забезпечують виборчий процес, повинні зняти використані маски та рукавички. Засоби захисту підлягають утилізації, а захисні щитки й канцелярське приладдя - дезінфекційній обробці», - наголосили в Департаменті охорони здоров’я ХОДА.

Також під час засідання обговорили порядок дій у ситуації, якщо при підготовці або в день виборів хтось з членів комісії захворіє. Така людина буде відсторонена від участі у виборчому процесі. Якщо член комісії спілкувався з людиною, яка має підтверджений діагноз COVID-19, без засобів індивідуального захисту, він на 2 тижні піде на самоізоляцію.

Переглядів: 409
Дата публікації: 10:27 16.10.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>