Чат-бот ЦВК:
Чат-бот ЦВК:

Чат-бот ЦВК:

про місцеві вибори у повному обсязі

 

7 жовтня запущено чат-бот Центральної виборчої комісії (https://t.me/cvk_elections_bot), за допомогою якого можна отримати практично у повному обсязі довідкову інформацію стосовно місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

Для зручності користувачів інформація у чат-боті систематизована по блокам для конкретної категорії суб’єктів виборчого процесу: виборців, членів комісій, кандидатів та політичних партій.

Зокрема, виборці матимуть змогу не тільки отримати у доступній формі майже будь-яку інформацію, пов’язану з майбутніми виборами, а й швидко знайти місце розташування виборчої дільниці, де вони мають голосувати. Важливо, що чат-бот стане в нагоді й виборцям з інвалідністю. Адже його програма дозволяє перевірити доступність всіх без винятку приміщень, де відбуватиметься голосування.

Для членів виборчих комісій, кандидатів та політичних партій чат-бот має стати своєрідним путівником на весь час виборчої кампанії. Зібраний для цієї категорії суб’єктів виборчого процесу масив інформації дозволить отримати відповіді та поради як щодо загальних питань, так і стосовно конкретних процедур.

Нагальним є також розділ, пов’язаний із заходами щодо запобігання поширенню COVID-19 на виборчих дільницях. Цей блок містить конкретні рекомендації стосовно безпечної організації голосування в умовах пандемії коронавірусу.

Окрім того, всі користувачі чат-боту ЦВК зможуть підписатися на календар виборів. А також скористатися пошуковою системою, що пришвидшить отримання необхідної інформації.

“Чат-бот Комісії стане ще одним важливим інструментом для підвищення правової культури громадян. Він буде в нагоді як виборцям, так і решті учасників виборчого процесу. Особливої актуальності запровадження цієї комунікаційної системи набуває і в контексті зміни виборчого законодавства, що своєю чергою потребує серйозної просвітницької роботи в суспільстві”, – наголосив член ЦВК Андрій Гевко, який координує питання щодо організації підготовки та забезпечення реалізації заходів з підвищення правосвідомості, правової культури та відповідальності виборців.

Крім Телеграм, чат-бот буде також доступний у Фейсбук.

Програмне забезпечення чат-боту ЦВК розроблене в межах проєкту “Підвищення кібербезпеки і прозорості виборчих процесів в Україні”, який Координатор проектів ОБСЄ в Україні реалізує спільно з ЦВК .

Відділ взаємодії із ЗМІ
Секретаріату Комісії

Переглядів: 461
Дата публікації: 15:00 12.10.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>