«БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
«БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»

«БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»

Незважаючи на Інтернет, що забезпечує неперервний доступ до різних джерел інформації,до бібліотеки йдуть читачі.

Шановні колеги! Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського Дня бібліотек.

Книга завжди була в особливій пошані на українській землі. Наші мудрі предки заснували велику культурну традицію створення бібліотек – храмів духовності, знань та розради, бо знали, що книга – невичерпне джерело натхнення, розвитку та вдосконалення кожної людини.

Нові технології стрімко впливають на соціальне та культурне життя читачів, а це у свою чергу, не може не позначитися на функціонуванні бібліотеки, якіспрямовують свою діяльність на   зміцнення громадянського суспільства, патріотичного виховання молоді, сприяють безперервній освіті й всебічному розвитку особистості.

Сьогодні Люботинська центральна бібліотека – це не лише сховище інформації, а багатофункціональний відкритий простір з комплексним поєднанням  літературного фонду, місце для зустрічей та спілкування, центр розвитку громади. Безкоштовно пропонує  інноваційні бібліотечні сервіси,  зокрема, у відкритому доступі для користувачів, шість робочих комп’ютерних місць,  безкоштовний доступ до Інтернет – ресурсів ( що особливо важливо для соціально-незахищених верств населення),   індивідуальне навчання користувачів роботі на ПК, проведення вебінарів, організація заходів за допомогою мультимедія, що відповідають сучасним  потребам місцевої громади, а також спілкування в соціальних мережах через ZOOM, Skype, Wi-Fi,  он-лайн реєстрації на ЗНО, on-line вебінарів, придбанні різних товарів тощо.Сталі завдання, які виконує бібліотека, як-то: забезпечення інформаційних, освітніх, культурних та інших потреб користувачів, є яскравим втіленням креативного підходу та реалізації напрямків стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек задля забезпечення сталого розвитку громад».

У Люботинській центральній бібліотеці до Дня бібліотек представлена дегустація новинок під назвою: «Джерела, що наповнюють життя». Центральна дитяча бібліотека проводить позитив акцію: «Я люблю свою бібліотеку», а Водянська бібліотека- філія № 1 запрошує на книжковий вернісаж: «Бібліотека-територія знань» . Гиївська бібліотека-філія № 2 підготувала виставку-перегляд «Штурмани книжкових морів».           

Люботинська центральна дитяча бібліотека також стає більш сучасною та адаптується до потреб відвідувачів, надаючи не тільки доступ до фонду, а й створює креативний простір.

Саме до Всеукраїнського Дня бібліотек відкривається міні-проєкт Харківської обласної ради «РАЗОМ В МАЙБУТНЄ»: «Коворкінг у дитячій бібліотеці – територія успіху громади!» (створення на базі дитячої бібліотеки соціокультурного центру).

    Втілення міні-проєкту дозволяє створити на базі Люботинської центральної дитячої бібліотеки новий тип соціокультурного простору - комфортний,  технічно обладнаний, вільний і доступний  простір для спілкування, без обмежень за статтю, віком, соціальним станом і фінансовим доходом,  має безліч ресурсів для навчання (Інтернет, Wi-Fi)  повсякденних справ  дозвілля дітей та їх батьків. Це місце, де можна поспілкуватися з однодумцями, провести ділову зустріч, взяти участь у культурних заходах і забавах, проводити зустріч з сучасними письменниками,  переглядати та обговорювати фільми, самостійно створювати презентації, відео-сюжети проводити презентації свого інформаційного продукту, слухати музику, співати та ін. Соціальна користь даного проекту це те, що бібліотека надає безкоштовні послуги.

Незважаючи на  Інтернет, що забезпечує неперервний доступ до різних джерел інформації,до бібліотеки йдуть читачі.Шановні читачі, приходьте до  бібліотеки і вона стане для Вас привітною  домівкою, зручним місцем для роботи, приємною вітальнею для спілкування з друзями та майданчиком для вирішення актуальних проблем, що Вас  турбують.

Шановні колеги!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек! Хай він дарує Вам чудовий настрій та теплі слова від всіх, хто вважає бібліотеку джерелом мудрості та знань.

Бажаю Вам  міцного здоров’я, натхнення, дружнього взаєморозуміння та підтримки, радості, миру, родинного затишку, добра і щастя, нових  творчих успіхів і невичерпної наснаги!

 

Директор ЦБС   Олена АЛІСОВА

Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Альбом: «БІБЛІОТЕКА: МІСЦЕ ТРАДИЦІЙ, ПРОСТІР ІННОВАЦІЙ»
Переглядів: 1054
Дата публікації: 09:53 30.09.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
24.04.2024
25.04.2024
26.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Виконавчий комітет Люботинської міської ради запрошує на роботу   04.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>