Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!

Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!

Вітаємо Вас з Всеукраїнським днем дошкілля! Висловлюємо Вам слова вдячності за високе служіння обраній справі і бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення, здійснення заповітних бажань, злагоди і благополуччя у Ваших родинах!

Професія вихователя і всіх працівників закладів дошкільної освіти вимагає глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майбутнє нашого міста і держави.

На сьогодні за мережею в місті Люботині функціонує 6 закладів дошкільної освіти, з них - 5 міських ( 4 окремих та 1 у складі Люботинського навчально-виховного комплексу № 2)  та 1 сільський. Усі заклади україномовні, знаходяться у комунальній власності Люботинської міської ради. Усього на базі закладів дошкільної освіти працює 29 груп, кількість дітей – 592.

У 2020/2021 навчальному році в закладах дошкільної освіти міста працює 51 педагогічний працівник. Вищу кваліфікаційну категорію мають 8 педпрацівників, І категорію – 7, ІІ категорію – 4, спеціаліст – 12, педагогічне звання «вихователь-методист» - 5 вихователів.

        Освітня діяльність закладів дошкільної освіти здійснюється відповідно до статутних документів.

З метою максимального охоплення дітей 5-ти річного віку дошкільною освітою у місті працює 6 груп короткотривалого перебування дітей: на базі Люботинського дошкільного навчального закладу (ясла-садку) № 1 «Ялинка»,  Люботинського дошкільного навчального закладу (ясла-садку) № 2 та Люботинського  навчально-виховного комплексу № 2 (дошкільний підрозділ).

Дітям дошкільного віку з особливими освітніми потребами гарантоване законом право здобувати освіту в інклюзивних групах закладів дошкільної освіти за місцем проживання. У місті забезпечено таке право: функціонують інклюзивні групи у Люботинському дошкільному навчальному закладі (ясла-садку) № 1 «Ялинка» та Караванському дошкільному навчальному закладі (ясла-садку), де створено середовище, адаптоване до потреб дітей з особливими освітніми потребами, навчання організоване за розробленими індивідуальними програмами розвитку дитини.

Медичне обслуговування дітей закладів дошкільної освіти м. Люботина забезпечується штатним медичним персоналом, який здійснює лікувально-профілактичні заходи, контроль за станом здоров’я, загартуванням, фізичним розвитком дітей, організацією фізичного виховання, дотриманням санітарно-гігієнічних норм, режимом та якістю харчування.

Діяльність методичної служби міста та закладів дошкільної освіти спрямована на підвищення професійної компетентності педагогічних працівників, особистісне фахове зростання педагогів, реалізацію їх творчого потенціалу, впровадження інноваційних технологій, що забезпечило сприятливі умови для досягнення продуктивних результатів роботи міських  семінарів, методичного об'єднання вихователів.

Пріоритетними завданнями з розвитку дошкільної освіти міста є забезпечення наступності в реалізації особистісно орієнтованої моделі освіти в дошкільній та початковій ланках освіти, впровадження освітньої програми «Впевнений старт» у старших дошкільних групах, якісна організація  життєдіяльності дітей раннього віку, реалізація засад освіти для сталого розвитку, упровадження ЛЕГО-технологій з використанням ЛЕГО-конструкторів, забезпечення партнерської взаємодії закладу дошкільної освіти із батьками вихованців, розвитку інклюзивної освіти.

Питання розвитку дошкільної освіти завжди в пріоритеті міської влади та депутатського корпусу. Так, на даний час завершується реконструкція Комунального закладу «Люботинський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 5 Люботинської міської ради Харківської області (на фото). Уже виконані будівельні роботи: замінено покрівлю будівлі, підлогу з улаштуванням цементних стяжок теплоізоляційних покриттів і перекриттів зверху з виробами пінополістиролу; облаштовано електричну теплу підлогу; замінено вікна; виконано електромонтажні роботи; проведено монтаж системи опалення та каналізації, виконано роботи з улаштування перегородок, проведено обшивку стін гіпсокартоном, облаштування стелі, шпаклювання стін, утеплення фасаду будівлі мінеральною ватою; демонтажні роботи ганків будівлі; роботи з утеплення фасаду та цоколя будівлі, завершено облицювання керамічною плиткою та фарбування стін, завершено укладення керамічної плитки та лінолеуму на підлогу, проводяться роботи з монтажу перил у приміщенні, з прокладки систем водопостачання та водовідведення. Відриття закладу сприятиме подоланню черг до дитячих садків міста.

 Шановні працівники дошкільної освіти! Бути вихователем - високе покликання і глибока повага. Від Вашого професіоналізму, терпіння і мудрості, поваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є - наше життя і наша надія.

 Вітаємо Вас з Всеукраїнським днем дошкілля! Висловлюємо Вам слова вдячності за високе служіння обраній справі і бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення, здійснення заповітних бажань, злагоди і благополуччя у Ваших родинах!

 

Начальник відділу освіти Люботинської міської ради  Стрілець В.В.

 

Альбом: Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Альбом: Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Альбом: Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Альбом: Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Альбом: Дошкільна освіта міста відзначає Всеукраїнський день дошкілля!
Переглядів: 500
Дата публікації: 14:56 25.09.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
19.04.2024
20.04.2024
21.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Виконавчий комітет Люботинської міської ради запрошує на роботу   04.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>