Голова ХОДА закликав жителів області чітко виконувати вимоги адаптивного карантину
Голова ХОДА закликав жителів області чітко виконувати вимоги адаптивного карантину

Голова ХОДА закликав жителів області чітко виконувати вимоги адаптивного карантину

Офіційний сайт ХОДА - https://kharkivoda.gov.ua/news/105183

 

За минулу добу діагноз «коронавірусна інфекція» підтвердили у 289 жителів Харківщини.

Коментуючи ситуацію з розповсюдженням COVID-19 у Харківській області, Олексій Кучер нагадав, що 24 вересня відбуватиметься чергове визначення зон адаптивного карантину. Керівник області повідомив: у регіоні сподіваються, що Харківщина не потрапить до «червоної» зони. Зараз керівництво ХОДА робить все задля стабілізації епідситуації в регіоні.

«Принагідно хочу звернутись до наших жителів: будь ласка, дотримуйтесь простих правил: носіння маски, соціальна дистанція та відсутність скупчень, особливо - в нашому громадському транспорті», - нагадав голова ХОДА.

Він також відзначив, що найнебезпечнішим з точки зору поширення коронавірусу залишається громадський транспорт.

«Кожної доби в громадському транспорті проїжджає від 1 до 2 млн осіб. Ми всі знаємо, яким чином «дотримуються» в громадському транспорті карантинних заходів», - сказав Олексій Кучер.

Він повідомив, що питання медичного забезпечення жителів регіону в умовах пандемії є одним з головних пріоритетів обласної влади. Зараз відкриваються додаткові лікарні для прийому пацієнтів з COVID-19, нещодавно було затверджено новий маршрут пацієнта, який дозволив розвантажити обласну інфекційку.

За словами заступника голови ХОДА Тараса Пастуха, до боротьби з коронавірусом зараз активно приєдналось місто Харків. Спочатку відкрили 13-ту та 17-ту лікарні, нещодавно до прийому пацієнтів залучили й 25-ту міську лікарню.

«Зараз вона вже уклала договір з НСЗУ, розпочалось фінансування, - сказав Тарас Пастух. - Ми робимо все для того, щоб лікарня була забезпечена засобами індивідуального захисту, які ми передали з обласного резерву на базі екстреної допомоги. Зараз проходить частина закупівель для поповнення резерву області всіма необхідними засобами індивідуального захисту».

Переглядів: 385
Дата публікації: 15:57 24.09.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>