В Харківській області газові мережі обстежуватиме мобільна лабораторія
В Харківській області газові мережі обстежуватиме мобільна лабораторія

В Харківській області газові мережі обстежуватиме мобільна лабораторія

Перша пересувна мобільна лабораторія розпочала обстеження газових мереж в Харківській області. Сучасний автомобіль ToyotaHilux обладнаний приладами французької компанії Gazomat, які дозволяють визначити місця пошкодження труб та витоків газу. Ці прилади фіксують найменшу концентрацію газу на відстані у 8 метрів при швидкості руху автомобілю до 40 км на годину. ⠀

Бригада мобільної лабораторії з обстеження мереж складається з водія та двох фахівців АТ "Харківгаз". Персонал лабораторії пройшов спеціальне навчання по роботі з новітнім обладнанням. Вісім датчиків на бампері аналізують повітря та виявляють наявність в ньому метану. Передбачуване місце пошкодження труби фіксується на карті, а програма сповіщає про це сигналом. Надалі точне місце витоку газу визначається фахівцем за допомогою ручного течешукача. На місце пошкодження труби викликається аварійна служба 104 для локалізації аварійної ситуації.

Аби газорозподільна система Харківщини працювала безвідмовно і споживачі отримували газ в свої оселі, щороку АТ "Харківгаз" проводить комплексне-приладове обстеження близько 4 тис. км газопроводів по всій області. При обстеженні визначаються і ліквідуються місця пошкодження ізоляції труб та місця витоків газу. При цьому найбільша увага приділяється газопроводам, які працюють понад 40 років. Таких в області налічується більше однієї тисячі кілометрів. Обстеження проводиться шляхом пішого обходу трас газорозподільної системи фахівцями компанії, оснащеними спеціальними приладами і обладнанням. Застосування пересувних мобільних лабораторій дозволить в кілька десятків раз пришвидшити процес обстеження труб, зробити його автоматизованим, підвищити точність обстеження.

Переглядів: 1170
Дата публікації: 15:03 24.07.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>