Пресвипуск до Дня працівників торгівлі
Пресвипуск до Дня працівників торгівлі

Пресвипуск до Дня працівників торгівлі

В останню липневу неділю в Україні відзначається професійне свято – День працівників торгівлі. Цього року свято припадає на 26 липня.

В економіці Харківської області за видом діяльності "Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів" зайнято понад 309 тис. осіб.

Серед регіонів України за обсягом обороту роздрібної торгівлі у І півріччі 2020 р. область посіла 4 місце.

У січні–березні 2020 р. обсяг роздрібного товарообороту підприємств (юридичних осіб), основним видом економічної діяльності яких є роздрібна торгівля, становив 15,2 млрд.грн і збільшився проти відповідного періоду минулого року у порівнянних цінах на 10,3%, у тому числі продовольчих товарів – на 13,7%, непродовольчих – на 7,3%.

У структурі роздрібного товарообороту майже половина припадає на продовольчі товари, з яких переважна більшість вироблені на території України (80%).

Загальний обсяг оптового товарообороту підприємств області (без ПДВ) у січні–березні 2020 р. становив 18,3 млрд.грн. В структурі оптового товарообороту підприємств оптової торгівлі переважає частка непродовольчих товарів (85%).

Порівняно з відповідним періодом минулого року збільшилися фізичні обсяги оптового продажу ячменя (у 13,0 раза), пшениці (у 3,7 раза), пропану і бутану скраплених та олив і мастил нафтових; дистилятів нафтових важких (у 2,7 раза).

У січні–травні 2020 р. середньооблікова кількість штатних працівників підприємств за видом економічної діяльності "Оптова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів" становила 63268 осіб, середньомісячна заробітна плата штатного працівника за цей період склала 6902 грн.

Вітаємо працівників торгівлі з професійним святом! Бажаємо міцного здоров’я і життєвої наснаги, благополуччя і достатку, родинного тепла, ділової ініціативи та вагомих професійних здобутків!

 

Заступник начальника

Головного управління статистики

у Харківській області        Марина ТУР

Переглядів: 451
Дата публікації: 09:13 24.07.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>