Люботинська міська рада у співпраці із громадським рухом Kharkiv zero waste долучається до всесвітньої кампанії "Липень без пластику".
Люботинська міська рада у співпраці із громадським рухом Kharkiv zero waste долучається до всесвітньої кампанії \"Липень без пластику\".

Люботинська міська рада у співпраці із громадським рухом Kharkiv zero waste долучається до всесвітньої кампанії "Липень без пластику".

Пластикове забруднення океанів, морів, річок та неконтрольоване використання вичерпних копалин, стихійні сміттєзвалища й підвищене навантаження на муніципальні системи, мікропластик у воді та їжі, і пластик, що отруює тварин і руйнує екосистеми - нові виклики тисячоліття, які несе із собою ця тара!

   У рамках цієї кампанії очікується розповсюдження корисної інформації, проведення челенжів, нові проєкти та вебінари.
І вже сьогодні у календарі "Липня без пластику" – День без поліетилену, Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів  (International Plastic Bag-Free Day).

   Людство споживає надмірно щодня мільйони пакетів, які потрапляють у довкілля та забруднюють його. Відсортовування і переробка таких пакетиків майже не відбуваються, бо така вторсировина не має цінності для виробників.
У цей день екологічні рухи всього світу закликають відмовитися від одноразових пакетів у супермаркетах, брати із собою сумочки із тканини, купувати їжу на вагу в свої фруктівки і мішечки без пластикового пакування.
Рік тому,  3 липня 2019 року, Програма розвитку ООН UNDP Ukraine / ПРООН в Україні спільно з Міністерством екології та природних ресурсів, міжфракційним об'єднанням депутатів "Зелена енергія змін" та Zero Waste Alliance Ukraine провели акцію "День без поліетилену»,  до якої вперше долучилася й Україна. 
   Цього року коронавірус вніс свої досить неекологічні корективи, і багато торгівельних мереж обмежили продаж продуктів харчування на вагу, і зараз у свою тару досить важко щось купити. Але ідея чистого довкілля без одноразового пластику, поліетиленових пакетів, які спричиняють тотальне забруднення грунтів, водойм, впливають на здоров'я та якість нашого життя, часто стають причиною страждань та гибелі тварин – спільна ідея, вища за узвичаєний засіб "комфорту" для нас у вигляді пластикового одноразового пакету.
Закликаємо всіх підтримати акцію, і цього дня піти за покупками зі своїми торбинками і сумками, відмовившись від поліетиленових пакетів. Це може стати гарною звичкою, і матиме позитивний вплив на довкілля. Пам'ятаймо, що кожен з нас відповідальний перед собою та майбутнім!

Заступник міського голови В. РУБАН

Переглядів: 865
Дата публікації: 09:20 01.07.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>