Основна сесія ЗНО на Харківщині розпочнеться з 25 червня
Основна сесія ЗНО на Харківщині розпочнеться з 25 червня

Основна сесія ЗНО на Харківщині розпочнеться з 25 червня

Особливості проведення тестування в умовах карантину голова ХОДА Олексій Кучер обговорив з директором Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександром Сидоренком.

Робоча зустріч відбулась 26 травня.

Як було зазначено, порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання – 2020 у порівнянні з попередніми роками залишається незмінним. Проте сама процедура відбудеться з урахуванням протиепідемічних заходів та матиме певні вимоги. Зміняться й терміни проведення ЗНО.

«У зв’язку з карантинними обмеженнями терміни проведення ЗНО були зміщені. Тестування відбудеться згідно з графіком, який розроблений Регіональним центром оцінювання якості освіти. Цей календар враховує обставини, в яких ми зараз знаходимося: необхідно організувати підвезення школярів, при цьому не допустивши їх скупчення, адже головне завдання - зберегти життя та здоров’я дітей», - підкреслив Олексій Кучер.

Тож процедура проведення ЗНО-2020 матиме певні вимоги. Зокрема, до пункту тестування будуть допущенні особи в захисних масках чи респіраторах - після проходження термометрії. На вході до кожного пункту тестування передбачать місця для оброблення рук антисептиком, а аудиторії регулярно провітрюватимуть. Крім того, у приміщенні чергуватиме медичний працівник.

Основна сесія ЗНО на Харківщині розпочнеться 25 червня - тестуванням з математики та завершиться 17 липня - тестуванням з хімії. Інформацію про результати з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 29 липня.

За даними Олександра Сидоренка, цього року в Харківській області для участі в ЗНО зареєструвалися 22710 осіб. З них учнів шкіл – 13250 (на 1416 учасників більше ніж торік). В області, як і раніше, працюватимуть округи з центрами у містах Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв, Харків. Кількість установ, де проходитиме ЗНО, – 107.

Під час зустрічі голова ХОДА повідомив про те, що на наступному тижні відбудеться селекторна нарада з організації та проведення ЗНО за участю правоохоронців, представників ДСНС, органів місцевого самоврядування тощо.

Своєю чергою Олександр Сидоренко запросив Олексія Кучера на наступному тижні також ознайомитися з діяльністю Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Довідка. Додаткова сесія ЗНО запланована на 24 липня – 10 серпня, а результати буде розміщено до 14 серпня. Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Для тих, хто скористається можливістю визначення результатів пробного ЗНО за допомогою онлайн-сервісу, результати тестування з української мови і літератури буде оприлюднено до 21  червня, решти предметів – до 23 червня.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/103626

Переглядів: 433
Дата публікації: 16:41 27.05.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>