ДЕНЬ ВИШИВАНКИ
ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки.

Вишиванка ніколи не була простою одежиною. Вона - символ сім’ї, культурних цінностей та надбання українського народу протягом століть. Дівчата готували собі вишиванки як придане, дарували вишиті сорочки коханому парубку. Тогочасну українську хату неможливо було уявити без чарівної скрині з вишитими сорочками для господаря та господині. Вишиванки були сімейним скарбом, а вміння прикрашати сорочки вишивкою – мистецтвом, що передавалося з покоління в покоління. Цей день став улюбленим святом мільйонів українців.

 Ми з вами  зможемо зберегти красиву традицію, відповідальну місію великим українством одягнути  вишиті сорочки в знак єдності та підтримки одне одного.  Хоча цього року все буде по-іншому. Ми  не будемо проводити масові заходи, але нам потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки, саме тому плануємо онлайн-заходи. До вашої  уваги відеопрезентація «Чарівна краса вишиванки», та відеопривітання від колективу Люботинської ЦБС «Наших оберегів кольори».

 День Вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу. Пандемія дала всім нам можливість зупинитись та осмислити, що насправді важливо - турбота про старше покоління. Закликаємо кожного присвятити карантинний період дослідженню власного роду.

Вишиванка – це не просто одяг, це оберіг нації. Ми вбираємось в вишиванки не тільки для краси, а ще й для того, щоб зберегти наш рід. А головне показати всьому світу, що є така країна – Україна, яка має свою національну культуру, звичаї, традиції, історію.

 

Директор ЦБС  О.В. Алісова
Переглядів: 687
Дата публікації: 08:18 20.05.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>