21 березня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.
 21 березня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

21 березня відбулося засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На Харківщині оголошено надзвичайну ситуацію у зв’язку з пандемією COVID-19

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/102766

21 березня 2020 | 16:17

Відповідне рішення ухвалили 21 березня під час засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На початку засідання голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що напередодні в харків’янки було підтверджено Covid-19.

«Вона перебуває в Київській області, але зараз ще не встановлено коло осіб, з якими вона спілкувалась, чи були серед них харків’яни. Ми зараз цим займаємось, але не можемо втрачати час. З урахуванням цього і того, що в цілому ситуація ускладнюється, вважаємо за необхідне ввести від сьогодні надзвичайну ситуацію в регіоні», – повідомив Олексій Кучер.

У зв’язку з прийнятим рішенням керівники структурних підрозділів ХОДА, районів та органів місцевого самоврядування отримали завдання забезпечити виконання заходів щодо непоширення Covid-19.

Управляння розвитку транспортної інфраструктури ХОДА отримало доручення проаналізувати питання щодо можливості повного зупинення громадських перевезень в області та розробити порядок дій у такому разі.

Водночас голова ХОДА запевнив, що об’єкти критичної інфраструктури працюватимуть у звичному режимі, питання підвезення працівників цих підприємств буде вирішене.

Керівники районів, які межують з Луганською та Донецькою областями, відповідно до розпорядження, виданого за підсумками засідання КТЕБ, мають підготувати план дій у разі заборони перетину кордону.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області буде створено штаб, який очолить заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

За його інформацією, всі служби, залучені до ліквідації наслідків розповсюдження Covid-19, переходять у режим роботи в надзвичайних ситуаціях. Щодо медичних закладів – наразі вони готові до роботи в умовах розповсюдження хвороби та забезпечені всім необхідним.

Також у ході наради обговорили посилення карантинних заходів у регіоні. Зокрема,йшлося про необхідність дотримання масочного режиму в транспорті та торговельних центрах.

Начальник ГУ НП у Харківській області Валерій Сокуренко доповів про заходи із забезпечення самоізоляції осіб, які повернулися в регіон з країн з небезпечною епідситуацією. Наразі відбуваються порушення режиму певними особами. Для контролю за режимом обсервації будуть залучені студенти та курсанти навчальних закладів системи МВС.

Переглядів: 634
Дата публікації: 19:26 21.03.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>