У місті Люботині проводяться комплексні заходи, спрямовані на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».
У місті Люботині проводяться комплексні заходи, спрямовані на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

У місті Люботині проводяться комплексні заходи, спрямовані на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

У місті Люботині відбулося три засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

Під головуванням міського голови Леоніда Лазуренка, першого заступника міського голови Сергія Кислого за участі керівників лікувальних закладів, працівників виконкому, освіти, Держпродспоживслужби та Національної поліції у місті Люботині відбулося три засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, на яких розглядалися питання про проведення необхідних комплексних заходів у місті Люботині, виконання яких передбачено дією постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».
Були прийняті відповідні рішення, які спрямовані на виконання карантинних заходів у мережі лікувальних закладів, сфері торгівлі та надання населенню послуг, перевезення автомобільним транспортом.
Запропоновано перевести працівників на дистанційну форму роботи, забезпечити засобами індивідуального захисту працівників, у тому числі медичних установ, та розробити механізм доставки ліків особам похилого віку за допомогою соціальних працівників і поштових служб.
Із 12 березня у місті не працюють дитячі садочки й школи, припинено діяльність гуртків, тренажерних залів, непродовольчих магазинів, закладів культури й установ побутового обслуговування населення.
На дистанційний режим роботи переведено виконавчий комітет Люботинської міської ради, Управління соціального захисту населення, центр надання адміністративних послуг.
Проводяться заходи по забезпеченню максимальної готовності медичних закладів для прийому хворих у тяжкому стані. Із цією метою проходять додаткові навчання медичного персоналу з питань дотримання протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленні особи з підозрою на хворобу, спричинену коронавірусом COVID-19. Найближчим часом медичні працівники будуть забезпечені засобами індивідуального захисту: ізоляційними халатами, респіраторами, захисними окулярами, рукавичками медичними. Кошти на придбанням необхідних медичних матеріалів виділені із спецфонду. Також забезпечується безперебійна робота аптечних мереж на території міста.
На посилений режим роботи переведено відповідні структури з метою безперебійного газо-, електро-, водопостачання на період проведення карантинних заходів.
Усі заходи, передбачені постановою Кабміну, у нашому місті виконуються у необхідному обсязі, проводиться щоденний моніторинг стану захворюваності на гострі респіраторні хвороби та проводяться усі необхідні профілактичні заходи.
Шановні громадяни, не будемо панікувати, але в той же час не будемо й легковажними. Давайте дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоров’я, рекомендацій КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги». Також радимо вам слідкувати за інформацією, яка регулярно розміщується на офіційному сайті Люботинської міської ради, а потім дублюється в соціальних мережах.
І ще, давайте будемо соціально-відповідальними: обмежимо особисте перебування у людних місцях, без нагальної потреби не будемо покидати домівку, адже досвід інших країн довів, що самоізоляція – найефективніший спосіб запобігти поширенню небезпечної хвороби.
Бережімо себе, і будьмо здоровими!
 
 
Переглядів: 1296
Дата публікації: 13:12 20.03.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>