НАДАЙ ДИТИНІ ШАНС…
НАДАЙ   ДИТИНІ   ШАНС…

НАДАЙ ДИТИНІ ШАНС…

Кожна дитина на землі має право на родину! Дитині найголовніше – це правильний, повноцінний приклад, того, якою буває любов, турбота, підтримка та умови у родині. І щоб дитина кожної миті відчувала, що вона дорогоцінна для своїх батьків.

Створення прийомної сім’ї – відповідальне рішення.

Прийомна сім’я – це сім’я або окрема особа, яка не перебуває в шлюбі, що добровільно за плату взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Особи, які створили прийомну сім’ю, отримують статус прийомних батьків, а діти – прийомних дітей.

Прийомні батьки є законними представниками прийомних дітей і діють в інтересах прийомних дітей без спеціальних на те повноважень.

Для дітей, особливо тих, які пережили ланцюжок зрад у своєму житті, дуже важливо, щоб поруч із ними були надійні дорослі. Але ще не менш важливо для таких хлопчиків та дівчаток бачити дорослих спокійними, впевненими в собі, задоволеними своїм життям та такими, що вміють піклуватися один про одного. Цьому діти вчаться, дивлячись на нових батьків. Вчаться тому, як взаємодіяти один з одним та з дорослими, як піклуватися про себе, як керувати своїми емоціями, заявляти про свої потреби та інше.

Тому батькам особливо важливо вміти справлятися зі своїми емоціями, усвідомлюючи, що відбувається з ними в цей момент, знаходячи спосіб їх вираження конструктивним шляхом. Та не менш важливим є те, що тільки дорослі можуть знаходити методи ефективної взаємодії між усіма членами родини. І тоді мама або тато перестають бути сварливими, а стають просто батьками. Саме такими, якими їх хочуть бачити прийомні діти.

Прийомна сім`я весь час перебуває під соціальним супроводом фахівців із соціальної роботи місцевих центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, які допомагають родині під час адаптації дітей, у вирішенні нагальних питань щодо їх емоціональних та поведінкових проблем, а також у формуванні життєвих компетентностей.

 

Якщо ви вирішили створити прийомну сім`ю і подарувати дитині-сироті або дитині, позбавленої батьківського піклування батьківську любов та родинне тепло, звертайтеся до Люботинського міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді за адресою:

м. Люботин, вул. Слобожанська, 12, телефон:(057) 741-09-63

 

Начальник відділу

ЛМЦСССДМ

О. Шевченко

Переглядів: 463
Дата публікації: 15:53 19.02.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
16.04.2024
17.04.2024
18.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>