СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ
СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

Шановні батьки!

        Служба у справах дітей виконавчого комітету. Люботинської міської ради нагадує, що відповідно до Закону України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» обмежено перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Про який час іде мова?

     Дітям заборонено самим перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування з 22:00 до 06:00. Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи мають право в період з 22:00 до 06:00 вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку (паспорт, тощо).

В яких закладах заборонено дітям перебувати  у нічний час?

       Діяльність у сфері розваг - це господарська діяльність юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що полягає у проведенні лотерей, а також розважальних ігор, участь в яких не передбачає одержання її учасниками грошових або майнових призів (виграшів), зокрема більярд, кегельбан, боулінг, настільні ігри, дитячі відеоігри тощо (ст. 14 ПКУ) Заклади, що провадять театральну та концертну діяльність, а також організатори атракціонів, тематичних парків, інших видів відпочинку та розваг (КВЕД 90.0, 93.2)  Також, є інші заклади, які зазвичай вважають розважальними: театри, кінотеатри, інтернет-кафе, дискотеки. Заклади харчування  - кафе, бари, ресторани.

Яка відповідальність за порушення вимог законодавства?

       Згідно зі ст. 255 КпАП, протоколи про порушення ст. 1801 КпАП вправі складати органи внутрішніх справ. Далі справи про адмінправопорушення за перебування дітей у нічний час у розважальних закладах розглядатимуть районні, районні у місті, міські чи міськрайонні суди (ст. 221 КпАП).-

 

       Коли дитині затишно і комфортно вдома, коли батьки дбають про її добробут і благополуччя, дитина не піде шукати розуміння і підтримки на вулиці, серед чужих людей. Однак, в підлітковому віці надважливим є спілкування з однолітками, пошуки свого місця в колективі І обов’язок батьків - зробити життя дитини насиченим, цікавим, убезпечити дитину від небажаних наслідків від нічних прогулянок. А ще краще: подбати про те, щоб ваша дитина була під наглядом, зустріти її після прогулянки, навчити уникати спілкування з незнайомцями або забезпечити  дитині безпечне дозвілля.

        Вулиця  повинна бути не забороненою, а безпечною!

 

 

Начальник служби у справах дітей                                        Н. ГУБСЬКА

Переглядів: 453
Дата публікації: 15:55 15.01.2020
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>