Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради
Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради

Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради

«Планування заходів із протидії торгівлі людьми у 2020 році в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи в Харківській області»

У приміщенні міської ради пройшов круглий стіл на тему: «Планування заходів із протидії торгівлі людьми у 2020 році в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи в Харківській області», ініціаторами якого виступила Громадська організація «Жіноча громада».
Експерт організації Юрій Чумак ознайомив учасників заходу із новаціями Закону України «Про соціальні послуги».
Ольга Білецька, голова ГО «Жіноча громада», познайомила представників міського управління соціального захисту населення, ЦСССДМ, територіального центру соціального обслуговування, відділу освіти та інших інституцій, задіяних у профілактиці торгівлі людьми, зі станом реалізації політики протидії торгівлі людьми в містах обласного значення Харківської області та поділилася рекомендаціями щодо організації роботи в напрямку попередження торгівлі людьми, з огляду на адміністративно-територіальну реформу та зміни в законодавстві.
Вона наголосила на тому, що торгівля людьми є злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Існує чимало різноманітних видів експлуатації: усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, примус до зайняття проституцією, рабство, примусова праця.
Ці злочини, як правило приховані, бо постраждалі не хочуть згадувати пережиті ними страхіття.
У кожному регіоні України працюють підрозділи боротьби зі злочинами, пов’язані з торгівлею людьми. Це спеціалізовані структури Національної поліції України, завданням яких є виявлення та припинення дій злочинців у сфері торгівлі людьми. Підрозділи сприяють поверненню осіб, які постраждали від торгівлі людьми за кордоном.
За офіційними даними жертвами торгівлі на Харківщині у 2019 році стали 67 осіб.
Завданням органів державних установ і громадських організацій є проведення інформаційно-просвітницьких заходів із запобігання торгівлі людьми, створення Координаційної ради із запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, проведення семінарів, тренінгів, «круглих столів» для вирішення питань щодо спільної боротьби з торгівлею людьми на регіональному та державному рівні.
Ризики потрапляння наших громадян у ситуації торгівлі людьми підвищуються у зв'язку з хвилею внутрішньої міграції громадян, які переселяються з окупованої території України, та пошуками роботи за кордоном.
Тому ефективна діяльність із протидії торгівлі людьми сьогодні набула особливого значення. Якщо хтось вирішив поїхати за кордон, то слід пам'ятати наступні рекомендації:
- ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи, крім офіційних службовців! Завжди отримуйте та сплачуйте за свій закордонний паспорт, візи та проїзні документи самі. Це врятує вас від боргової кабали та стане на перешкоді торговцям людьми використати ваші документи для вчинення інших злочинів;
- залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.
Якщо вже за кордоном ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні перебування, або на Національну “гарячу лінію” з питань міграції та протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0-800-505-501; 527;
також до Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації – (057) 705 26 72.
 
 
Альбом: Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради
Альбом: Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради
Альбом: Круглий стіл пройшов у приміщенні Люботинської міської ради
Переглядів: 739
Дата публікації: 11:17 27.11.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
20.04.2024
21.04.2024
22.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Проєкти рішень від 18 квітня 2024 року   18.04.2024
Розпорядження № 65 " Про скликання LV сесії Люботинської міської ради VIII скликання" від 17.04.2024   17.04.2024
Аналіз регуляторного впливу проєкту рішення Люботинської міської ради Харківської області «Про встан   16.04.2024
Золочевська А. А.   12.04.2024
ЦНАП інформує: Оновили сервіси для ВПО в Дії. Оформлюйте довідку та допомогу для всієї родини   09.04.2024
Проєкти рішень від 09 квітня 2024 року   09.04.2024
Розпорядження № 60 "Про скликання LIV (позачергової) сесії Люботинської міської ради VIII скликання"   09.04.2024
Звіт про роботу Центру надання адміністративних послуг Люботинської міської ради за 1 квартал 2024 р   08.04.2024
Повідомлення про намір встановлення скоригованих тарифів на послуги централізованого водопостачання    05.04.2024
Виконавчий комітет Люботинської міської ради запрошує на роботу   04.04.2024
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>