27 вересня – Всесвітній день туризму
27 вересня – Всесвітній день туризму

27 вересня – Всесвітній день туризму

Щорічно 27 вересня відзначають Всесвітній день туризму, а з 1998 року – це і День туризму в Україні. В сучасних умовах туризм стає дієвим засобом формування ринку та надходження коштів в економіку, є однією з форм активного використання вільного часу.

Харківщина з його історико-культурними пам’ятками, неповторними краєвидами, багатою спадщиною, рекреаційними ресурсами та щирими людьми має всі умови для розвитку туризму.

У 2018 р. туристичні послуги в області надавали 266 суб’єктів туристичної діяльності (83 юридичні особи та 183 фізичні особи-підприємці), якими упродовж року обслуговано 62,2 тис. туристів та 5,5 тис. екскурсантів. Внутрішнім туризмом було охоплено 8,3 тис. осіб. Із загальної кількості туристів 15,0% – діти віком до 17 років.

Найбільш популярними країнами для відвідування залишаються Туреччина та Єгипет. Крім того, географія подорожей включала такі країни як Греція, Іспанія, Італія, ОАЕ, Чорногорія, Чехія та інші.

Для переважної більшості туристів (97,0%) основною метою подорожі була організація дозвілля та відпочинку. З метою лікування виїжджали 2,7% туристів, зі службовою, діловою, навчальною метою подорожували 0,3% туристів.

Всіх любителів близьких і далеких мандрівок, активного і змістовного відпочинку, а також його організаторів вітаємо зі святом! Щиро бажаємо міцного здоров’я, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу!

 

 

Заступник начальника    І. НАУМОВ

Переглядів: 940
Дата публікації: 13:39 24.09.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>