СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ
СЛУЖБА  У  СПРАВАХ  ДІТЕЙ  ІНФОРМУЄ

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ІНФОРМУЄ

Патронат над дитиною

        До служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради звертаються громадяни з численними питаннями щодо патронату. Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, потребує захисту, у сім’ї патронатного вихователя, та одночасне надання фахівцями соціальної сфери  підтримуючих послуг сім’ї дитини для відновлення її здорового функціонування.

Хто може стати патронатним вихователем?

       Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю. Патронатним вихователем може бути громадянин України, який має досвід виховання дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні.

Обов’язки патронатного вихователя:

- забезпечити дитину житлом, одягом, харчуванням тощо;

- створити дитині умови для навчання, фізичного та духовного розвитку;

-  співпрацювати з батьками, іншими законними представниками дитини задля подолання складних життєвих обставин у межах та у спосіб, визначені органом опіки та піклування;

- забезпечити надання чи доступ до послуг, визначених договором про патронат над дитиною;

- сприяти контактам дитини з батьками, іншими законними представниками, родичами, крім випадків, коли батьки позбавлені батьківських прав або в судовому порядку обмежені у праві спілкування з дитиною.

 

 Як оплачуються послуги із здійснення патронату над дитиною?

 

         Розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (станом на 01.08.2019 р. - 10 035 грн. оплата здійснюється за кожен день перебування дитини в сім’ї).

         На дітей, влаштованих в сім’ю, виплачується соціальна допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років (станом на 01.08.2019 р.- 3 398 грн., для дітей віком від 6 до 18 років - 4 236 грн).

        За додатковою інформацією про сімейний патронат звертайтеся до служби у справах дітей виконавчого комітету Люботинської міської ради за адресою: м. Люботин, вул. Ушакова, 1-а,  телефон: (057) 741–01– 99.

Служба у справах дітей

Переглядів: 658
Дата публікації: 16:06 27.08.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>