В Харківській області споживачі не оплатили за газ 2,4 млрд. грн.
В Харківській області споживачі не оплатили за газ 2,4 млрд. грн.

В Харківській області споживачі не оплатили за газ 2,4 млрд. грн.

Станом на 1 серпня 2019р. заборгованість мешканців Харкова та області за використаний природний газ перевищила 2,4 млрд. грн. Борг за спожитий газ має кожен третій споживач.

Літній період – найзручніший час розрахуватись за газ, спожитий в опалювальному сезоні, адже витрати на поточне споживання газу мінімальні. Після закінчення опалювального сезону заборгованість клієнтівТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» зменшилась лише на 17%. Тому компанія активізує роботу з поетапного припинення газопостачання боржникам. На сьогодні, в Харкові та області залишаються без газопостачання більше 50 тис. споживачів. Якщо після припинення газопостачання боржник продовжує ігнорувати необхідність оплатити за використаний газ, стягнення заборгованості здійснюється в судовому порядку.

«Відповідно до договору постачання природного газу, клієнт газової компанії зобов’язаний забезпечити своєчасну та повну оплату за використаний газ. У випадку, коли споживач не оплачує послуги та ігнорує повідомлення про необхідність здійснити розрахунки, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» вимушено припинити надання послуг газопостачання боржнику», - зазначила начальник відділу розрахунків ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» Тетяна Харченко.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 18.10.2018р. № 867, ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» має забезпечити розрахунки за використаний побутовими споживачами природний газ з НАК «Нафтогаз України». На сьогодні група компаній Нафтогаз отримує близько 90% коштів, що оплачують мешканці регіону за послуги газопостачання.

Додатково перевірити стан особового рахунку за газ клієнти ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» можуть наступними способами:

через Особистий кабінет на сайті 104.ua

чат-бот 7104ua у Viber

відправивши СМС на номер 7104 (текст СМС: спочатку написати слово Баланс або Balance, а потім через пробіл номер особового рахунку)

через мобільний додаток для смартфонів 104 Mobile

через мобільний додаток для iPhone104 MobileLite

звернувшись до контакт-центру ТОВ «ХАРКІВГАЗ ЗБУТ» за тел. (057) 728-93-04

в центрах обслуговування клієнтів компанії.

Переглядів: 517
Дата публікації: 11:51 19.08.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
30.03.2024
31.03.2024
01.04.2024
Докладніше
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>