ЯК ОТРИМАТИ ДОСТУПНІ ЛІКИ :
ЯК ОТРИМАТИ ДОСТУПНІ ЛІКИ :

ЯК ОТРИМАТИ ДОСТУПНІ ЛІКИ :

ПЕРЕЛІК МНН ЗА КАТЕГОРІЯМИ ЗАХВОРЮВАНЬ :

 Комунальне некомерційне підприємство «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Люботинської міської ради Харківської області, де працюють лікарі загальної практики сімейної медицини, лікарі педіатри, лікарі – терапевти,

Запрошує мешканців м.Люботин зробити  свій вибір  лікаря та заключити декларацію,741 05 28 - реєстратура, або написати на електронну адресу : kzozcpmsd.lubotin@gmail.com,741 28 81 адміністрація.

  КНП «ЦПМСД» ЛМР повідомляє, що отримати лікарська засоби за програмою «Доступні ліки» можуть лише задекларовані пацієнти.

ЯК ОТРИМАТИ ДОСТУПНІ ЛІКИ :

Обрати свого лікаря та укласти з ним декларацію;

Звернутися до лікаря, він випише електронний рецепт (з 01.04.2019 року можлива виписка лише електронних), отримати на свій телефон SMSз 16-значним номером рецепту та 4-значним кодом підтвердження. У випадку, коли пацієнт не має телефону, лікар роздруковує пацієнту електронний рецепт.

 Звернутися до аптек, а саме : м.Люботин вул.Шевченка 98, ТОВ «Регіонфарм 2016»- «АПТЕКА 911», та отримати ліки за електронним рецептом- безоплатно або з доплатою.  Якщо потрібні ліки відсутні, пацієнт може звернутися в іншу аптеку за межами м. Люботин, яка бере участь в программі.

 

ВАЖЛИВО!

 

Перед виписуванням електронного рецепту лікар має преконатися, що дійсний номер телефону пацієнта збігається з номером, вказаним у системі для автентифікації пацієнта. На номер телефону, вказнаий в системі, будуть відправленні дані для отримання ліків в аптеці. Якщо пацієнт змінив чи втратив номер телефону, необхідно пацієнту звернутися в НСЗУ( національна служба здоров’я України) чи до свого лікаря для скидання методу авентифікації, після чого подати нову декларацію з  правильним номером телефону.Якщо декларація була заключена без номеру телефону, то електронний рецепт пацієнту  буде роздруковуватися.

 

ЯКІ САМЕ ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ ПАЦІЄНТ МОЖЕ ОТРИМАТИ ЗА ЕЛЕКТРОННИМ РЕЦЕПТОМ ЗА ПРОГРАМОЮ «ДОСТУПНІ ЛІКИ» :

 

Зверніть увагу, що в електронному рецепті лікар не вказує  торгову назву ліків, а міжнародну непатентовану  назву (МНН). МНН – одна, а лікарських засобів на її основі може бути декілька. Працівник аптеки пропонує пацієнту варіанти ліків із зазначеною лікарем МНН. Пацієнт сам обирає ліки за вказаною в рецепті МНН. Частина ліків повністю оплачується з державного бюджету і є безоплатною для пацієнта. Частина – з доплатою. Перш за все: працівник аптеки повинен запропонувати пацієнту БЕЗОПЛАТНІ ліки, а  потім з доплатою.

Ні заклади охорони здоров’я, ні мережі аптек не можуть вплинути на швидкість та  якість виписки електронних рецептів, це залежить лише від електронних потужностей  Національної служби здоров’я України.

 

 

ПЕРЕЛІК МНН ЗА КАТЕГОРІЯМИ ЗАХВОРЮВАНЬ :

 

Серцево-судинні :

 

Амінодарон

Амплодипін

Атенолол

Верапаміл

Гідрохлортіазид

Спіронолактон

Фуросемід

Дигоксин

Еналаприл

Ізосорбіду динітрат

Карведилол

Клопідогрель

Метапролол

Симвастатин

Бісопролол

Нітрогліцерин

Лозартан

 

Діабет ІІ типу :

 

Гліклазид

Метформін

Глібенкламід

 

Бронхіальна астма :

 

Беклометазон

Будесонід

Сальбутамол

 

 

З повагою, в.о. директора

КНП "ЦПМСД" Люботинської МР                                          І.А.Євдокимова

 

 

 

 

 

Переглядів: 674
Дата публікації: 15:14 07.05.2019
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>