Актуальна інформація відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю.
Актуальна інформація відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю.

Актуальна інформація відділу з питань містобудування, архітектури та держархбудконтролю.

1.Міністерством культури України – затверджено «Історико-архітектурний опорний план м. Люботина Харківської області, (на підставі комплексних досліджень культурної спадщини та розроблення спеціальної науково-проектної документації)».

Це результат клопіткої,  роботи розробників  ІАОП – Харківського національного університету будівництва та архітектури  і Люботинської міської ради,  яка продовжувалася протягом чотирьох років.   Важливо відзначити, що люботинці першими в Харківському регіоні  (в тому числі попереду  м. Харкова),  отримали таку спеціальну науково-проектну документацію,  що не тільки виводить нас в регіональні лідери, з цього питання, але й  дає можливість закінчити роботу над Генеральним планом та черговий поштовх  для розвитку нашого міста.
  Під час захисту ІАОП,  Люботин, на фоні інших міст, виглядав позитивно та навіть був представлений експертами, як взірець для м. Харкова. Були відмічені в кращу сторону, як розробники плану (ХНУБА), так і замовники - Люботинська міська рада.  
  Ми зробили ще один важливий крок для розвитку міста. І  це дає правові підстави щодо необхідності дотримання пам’яткоохоронного законодавства, та відповідно надію на підтримку керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації. Як результат,  покращення  наших можливостeй стосовно залучення інвесторів до збереження та пристосування до нагальних потреб  наших пам’яток.   Думаю,  все, що робимо не даремно...і за допомогою керівництва, депутатського корпусу та громади    будемо рухатись далі…
2.Люботинською міською радою затверджено «Детальний план території земельної ділянки в  м. Люботин,  сел. Коваленки, Харківської області, обмеженої вул. Олімпійська (колишня вул. Ворошилова), пров. Транспортним та 1-м Люботинським в’їздом  для будівництва і обслуговування житлових будинків для мешканців міста, які безпосередньо приймали участь в АТО, забезпеченні її проведення і захисті, незалежності, суверенитету та територіальної цілісності України», а також  затверджено нові об’єкти топоніміки, які виникли після розробки зазначеного ДПТ та нумерацію і розташування земельних ділянок, що  після затвердження положення про  жеребкування,  дозволить розпочати  процедуру щодо виділення земельних ділянок зазначеній категорії громадян. Після  розробки та затвердження проекту відводу земельної ділянки, отримання будівельного паспорту та подання повідомлення про початок будівельних робіт, громадяни можуть розпочинати будівництво.
  Затвердження зазначеного ДПТ, крім викладеного вище  дасть можливість проведення подальших робіт по відведенню відповідної земельної ділянки, розробці ПКД та будівництву Амбулаторії загальної практики-сімейної медицини в м. Люботині, сел. Коваленки, будівництво якої теж передбачалось зазначеним ДПТ.
3.На чергову сесію Люботинської міської ради виноситься питання щодо затвердження розробленого та погодженого в установленому порядку “Детального  плану території   обмеженої садибною забудовою по вул. Гвардії-генерала Гавенка Л.А., пров. Оранжерейним, вул. Шевченка та територією Люботинської гімназії №1, розташованої в м. Люботин, Харківської області для розташування фізкультурно-оздоровчого комплексу».  Затвердження зазначеного ДПТ дозволить розпочати процедуру розробки  проекту відведення земельної ділянки та вирішення питання щодо фінансування розробки ПКД та безпосереднього будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу.
 
Начальник відділу з питань містобудування,
архітектури та держархбудконтролю
Кравченко С.Г.
Переглядів: 445
Дата публікації: 09:32 16.07.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>