Круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека»
Круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека»

Круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека»

13 липня до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми у приміщенні Люботинської міської ради за участі представників освіти, громадськості, структурних підрозділів міської ради, Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА відбувся круглий стіл на тему: «Протидія торгівлі людьми як складова Концепції «Людська Безпека», ініційований Харківською міською організацією Міжнародної організації «Жіноча громада» разом із представництвом Міжнародної організації з міграції в Україні.

Відкриваючи захід, заступник міського голови Вячеслав Рубан відзначив, що боротьба з торгівлею людьми є одним із пріоритетних напрямків діяльності державних інституцій у сфері захисту прав людини; і ключовим завданням сьогодні залишається підвищення рівня інформованості громадян про глобальну проблему торгівлі людьми.

Голова ХМОМО «Жіноча громада» Ольга Білецька познайомила учасників круглого столу із результатами дослідження з питань міграції та торгівлі людьми в Україні. Вона підкреслила, що за даними Представництва МОМ в Україні, впродовж 2017 року по допомогу до організації звернулося 1256 осіб, які постраждали від торгівлі людьми, в т.ч. 34 дитини, що є максимальними показниками, починаючи з 2000 року.   Міністерством соціальної політики було офіційно визнано постраждалими 198 осіб (проти 11 у 2016 р.)  в т.ч. 39 осіб, які мешкають у Харківській області.

Експерт ХМОМО «Жіноча громада» Марія Ясеновська проінформувала про стан реалізації політики протидії торгівлі людьми в містах обласного значення Харківської області.

Учасники круглого столу відзначили, що на тлі поглиблення соціально-економічної кризи, поступового збільшення міграційних настроїв та погіршення загальної криміногенної ситуації дана проблема продовжується загострюватися дедалі, і тому протидія та боротьба з торгівлею людьми має стати одним із пріоритетів діяльності правоохоронної системи, державної влади та місцевого самоврядування у сфері захисту прав людини.

Був підписаний Меморандум про співпрацю між Люботинською міською радою і Харківською міською організацією Міжнародної організації «Жіноча громада» сфері виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми до 2020 року і Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки.

 

Радник міського голови Лідія Куденко

Альбом:
Альбом:
Альбом:
Переглядів: 550
Дата публікації: 15:13 13.07.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>