Шановні мешканці міста Люботин!
Шановні мешканці міста Люботин!

Шановні мешканці міста Люботин!

Наше рідне місто потребує дбайливого ставлення не тільки з боку комунальних служб, але й кожного мешканця.

Засмічені вулиці постійно приводяться у належний стан ВУКГ ЛМР ХО. Стихійні звалища на одних і тих самих об’єктах благоустрою ліквідуються по декілька разів на місяць. Навіть біля дитячого майданчика поруч з колишнім к/з «Маяк» стихійне звалище навіть після його повної ліквідації з’являється незабаром після його прибирання, тому що деякі мешканці не мають бажання укладати договір на вивезення побутових відходів і вважають за нормальне викидати сміття у першому ліпшому місці. Така ж сама ситуація склалася і на берегах водойм, де відпочиває більшість громади міста.

Таким чином кожен з мешканців робить свій негативний внесок у нинішній вигляд міста. Чи помічали Ви, як часто і невимушено перехожі викидають сміття просто на вулицях, придбавши щось у кіосках чи магазинах, йдучи додому кидають поліетиленові пакетики чи обгортки з продуктів просто під ноги, під чиюсь огорожу на вулиці чи у найближчу канаву? У наш час це просто неприпустимо! Не дарма існує мудрий вислів: «Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять». Необхідно виховувати культуру власної поведінки і позбавлятися думки, що викидати сміття на вулицях – це норма поведінки сучасної людини!

Зовсім нескладно не псувати лаву у парку чи автобусну зупинку, не збивати ногами урну для сміття, викидати його у відведених для того місцях, привести в належний вигляд власну прибудинкову територію, покосивши траву.

Пунктом 9.6 Правил благоустрою території м. Люботина, затверджених рішенням Х сесії VI скликання Люботинської міської ради від 28.07.2011 р. №370, визначено перелік дій, що заборонено вчиняти на об’єктах благоустрою м. Люботина. Також пунктом 5.2 цих Правил визначено обов’язки громади перед містом у сфері благоустрою.

Доводимо до Вашого відома, що відповідно до ст. 35-1 ЗУ «Про відходи», п. 3 Правил надання послуг з вивезення побутових відходів, затверджених ПКМУ №1070 від 10.12.2008 року, п. 5.2 Правил благоустрою території м. Люботина, затверджених рішенням Х сесії VI скликання Люботинської міської ради від 28.07.2011 року № 370, громадяни зобов’язані укладати договори на вивезення побутових відходів.

Відсутність такого договору передбачає притягнення до адміністративної відповідальності у вигляді грошового стягнення: 360-1360 грн., так само як і не приведена у належний стан прибудинкова територія (покіс трави, засміченість, складування будівельних матеріалів).

Просимо Вас бути відповідальними і з повагою ставитися до рідного міста! Покосіть траву навколо огорожі власного домоволодіння та зверніться за укладенням договору на вивезення побутових відходів до Люботинського ВУКГ ЛМР ХО (вул. Слобожанськая, 151) чи до виконавчого комітету міської ради (вул. Слобожанська, 26, 2-й поверх, кабінет 31).

 

 

Відділ з питань розвитку інфраструктури міста і благоустрою

Переглядів: 481
Дата публікації: 08:43 13.07.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>