Історико-архітектурний опорний план м. Люботина Харківської області– затверджено
Історико-архітектурний опорний план м. Люботина Харківської області– затверджено

Історико-архітектурний опорний план м. Люботина Харківської області– затверджено

З приємністю інформуємо мешканців міста, що «Історико-архітектурний опорний план м. Люботина Харківської області, (на підставі комплексних досліджень культурної спадщини та розроблення спеціальної науково-проектної документації)» – затверджено Міністерством культури України.

Це результат клопіткої,  роботи розробників  ІАОП – Харківського національного університету будівництва та архітектури  і Люботинської міської ради,  яка продовжувалася протягом чотирьох років.   Важливо відзначити, що люботинці першими в Харківському регіоні  (в тому числі попереду  м. Харкова),  отримали таку спеціальну науково-проектну документацію,  що не тільки виводить нас в регіональні лідери, з цього питання, але й  дає можливість закінчити роботу над Генеральним планом та черговий поштовх  для розвитку нашого міста.
     За волею долі,  одним з експертів - членів науково-методичної ради Мінкульту України,  що досліджували  наш ІАОП, був проф. Товбич  В.В., з яким,  я познайомився в минулому  році, під час роботи  міжнародної  конференції щодо пам’яток та історичних фортифікацій,  яка проходила у  містах Львові та Холмі (Польща), де за дорученням міського голови Лазуренка Л.І., представляв наше місто.  Приємно було, що цей знаний фахівець, пам’ятав мою минулорічну доповідь  на конференції про необхідність розвитку Люботина  у туристично-рекреаційному напрямку та збереження палацу Святополк-Мирських, в  Гиївці, і під час  захисту  нашого проекту,  в вигідному, для нашого міста,  контексті проінформував про це членів ради, чим значно покращив  сприйняття  нашого ІАОП. І це було особливо важливо, після того, як  питання по улаштуванню пішохідно-велосипедного мосту в Києві, яке передувало розгляду нашого питання, навіть  після особистого виступу мера Києва  Кличка В.В., його заступників  та гол. архітектора  міста, пройшло  дуже важко і не додало настрою членам ради. 
     Цікаво,  що на ту конференцію, я потрапив  за запрошенням проф. Бевза М.В.  з «Львівської політехніки», який був голової державної екзаменаційної комісії  в ХНУБА, де захищалась моя студентка, дипломний проект, якої щодо збереження палацу в Гиївці декілька років прикрашав вестибюль   Люботинського виконкому. Черговий раз розумію, що просто збігу обставин   не буває.
     Взагалі, на фоні інших міст Люботин виглядав позитивно та навіть був представлений експертами, як взірець для м. Харкова, до якого у них виявилось  багато запитань.  Були відмічені в кращу сторону, як розробники плану (ХНУБА), так і замовники - Люботинська міська рада.  
      Ми зробили ще один важливий крок для розвитку міста. І  це дає правові підстави щодо необхідності дотримання пам’яткоохоронного законодавства, та відповідно надію на підтримку керівництва обласної ради та обласної державної адміністрації. Як результат,  покращення  наших можливостeй стосовно залучення інвесторів до збереження та пристосування до нагальних потреб  наших пам’яток.   Думаю,  все, що робимо не даремно...і за допомогою керівництва, депутатського корпусу та громади    будемо рухатись далі…
 
 
Начальник відділу з питань містобудування,
архітектури та держархбудконтролю                                                         Кравченко С.Г.
Альбом:
Переглядів: 573
Дата публікації: 15:09 12.07.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>