Бібліотека – як центр соціальної підтримки молоді
Бібліотека – як центр соціальної підтримки молоді

Бібліотека – як центр соціальної підтримки молоді

Підлітки - це група користувачів бібліотеки, яка через вікові особливості вимагає великої уваги і проявів професійної майстерності від бібліотекарів. Вони є новим типом читачів, які, з одного боку є «просунутими» технічно, але залишаються вразливими, незрілими, підростаючими дітьми. Тому робота з підлітками в Люботинській центральній бібліотеці розглядається як один з найважливіших напрямів бібліотечного обслуговування.

З метою розширення і поліпшення освітньо–інформаційної і дозвіллєвої діяльності бібліотеки для цієї категорії користувачів, об'єднання зусиль з іншими установами, що займаються підлітковими проблемами дуже важливе.

 Бібліотека постійно співпрацює з Північно–Східним міжрегіональним  управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації  Міністерства юстиції у Харківській області. Сьогодні  представник служби Лук’янцева Д.І. завітала до бібліотеки з підлітком, який перебуває на обліку служби.

Чому саме в бібліотеці проходять ці заходи? Тому, що тут інша форма стосунків. Це не урок. Це інше спілкування. Воно може бути довірливішим або більш діловим, але воно дає інші можливості, адже бібліотека – місце неформального спілкування, на базі Інтернет-центру, створений спеціальний вільний простір для таких  підлітків.

Такі заходи сприяють розкриттю самобутності кожної дитини, допомагають пізнанню своїх ровесників, а через них - кращому пізнанню самих себе.

                                                                                  Директор ЦБС   О.В. Алісова

Альбом:
Переглядів: 615
Дата публікації: 14:19 01.06.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>