18 травня – Міжнародний день музеїв
18 травня – Міжнародний день музеїв

18 травня – Міжнародний день музеїв

Щорічно 18 травня, починаючи з 1977 року, світовою спільнотою відзначається свято – Міжнародний день музеїв. Це професійне свято хранителів загальнолюдської культури і національних цінностей. Цього року Міжнародна рада музеїв (International Council of Museums – ІСОМ) запропонувала до відзначення свята таку тему – "Музеї в мережі: нові методи, нові відвідувачі".

За даними державного статистичного спостереження за формою № 8-нк (річна) "Звіт про діяльність музею", в розпорядженні прихильників науково-дослідної та експозиційної роботи музеїв Харківщини у 2017 році були 33 музеї: 22 комплексних, 5 історичних, 2 літературних, 2 художніх та 2 мистецьких. Мають статус національного 2 музеї: Національний меморіальний комплекс "Висота маршала І.С.Конєва" та Національний літературно-меморіальний музей Г.С.Сковороди.

Музеї Харківщини є невід’ємною частиною світового культурного надбання. Вони сприяють відродженню національних, культурних і духовних традицій, відіграють важливу роль у процесі розвитку вітчизняної культури, вихованні молоді.

Упродовж 2017 року в музеях області зберігалося 608,3 тис. експонатів основного фонду, з них експонувалось 11,5% загальної кількості предметів. Майже усі експонати (99,0%) належать до державної частини Музейного фонду України. Виставки та експозиції музеїв відвідали 830,3 тис. осіб, з них учнів, слухачів та студентів – 439,7 тис.

У свято Міжнародного дня музеїв більшість музеїв працюють безкоштовно і проводять оглядові та тематичні екскурсії. Самовіддана праця і творчий пошук працівників музейної сфери сприяють формуванню світогляду нашого народу та заслуговують на суспільну повагу та всебічну підтримку держави. Вітаємо всіх працівників музеїв України зі святом! Бажаємо здоров'я, вдалих пошуків та цікавих знахідок!

 

 

Заступник начальника Головного управління
статистики у Харківській області                                                                       І.Г.Наумов

 

Переглядів: 664
Дата публікації: 06:07 18.05.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>