"Оцінка власного здоров’я населенням області"
\"Оцінка власного здоров’я населенням області\"

"Оцінка власного здоров’я населенням області"

У системі цінностей кожної людини особливе місце займає здоров’я.

За даними вибіркового опитування, проведеного у 2017 році, частка домогосподарств, у яких хто-небудь із членів протягом останніх 12 місяців потребував медичної допомоги, придбання ліків та медичного приладдя по Харківській області становила 99,9%, в цілому по Україні – 97,7%.

Серед опитаного населення 88,8% осіб повідомили, що зверталися за медичною допомогою протягом останніх 12 місяців. З них зверталися до медичного персоналу поліклініки (крім стоматолога) 73,5%, стоматолога у державній медичній установі – 32,7%, сімейного лікаря у поліклініці – 28,4%, послугами швидкої медичної допомоги скористалися 4,5%, користувалися послугами приватного стоматолога 2,7%, зверталися до народного цілителя, гомеопата, знахаря, екстрасенса 0,6%. Проте, 42,7% домогосподарств при потребі не змогли отримати медичну допомогу, придбати ліки та медичне приладдя, в основному, через занадто високу вартість ліків та послуг лікаря.

Проблеми зі здоров’ям або хронічні захворювання мала майже половина опитаного населення області. З них найбільша частка (44,2%) хворіла на гіпертонію, 30,7% –  на серцеві захворювання, 16,9% – на остеохондроз, 16,8% – від артрозу, артриту (у т.ч. ревматоїдного), 15,5% страждають від мігрені або частого головного болю, 11,9% – від холециститу, холангіту, цирозу печінки, 7,1% – від хронічного бронхіту, емфіземи легенів, 7% – від алергії (за винятком алергічної астми), 6,8% – від катаракти, 6,6% – від виразки шлунку або 12-палої кишки, 3% перенесли інсульт, 2,9% мають хронічну травму чи інші наслідки дії зовнішніх причин, 2,3% – остеопороз, 2,2% – хронічну тривогу або депресію, 0,5% – злоякісні пухлини (включаючи лейкемію і лімфому).

Загалом, домогосподарства Харківської області оцінили стан свого здоров’я як: добрий – 33,8%, задовільний – 55,1%, поганий – 11,1%.

За розподілом населення країн ЄС за самооцінкою стану здоров’я найбільша частка осіб, які оцінили стан свого здоров’я як добрий переважала в Ірландії (82,2%), Кіпрі (78,1%) та Нідерландах (75,4%). Проте частка здорового населення в Україні склала лише 42,7%.

 

Заступник начальника                                                                              І.Г.Наумов

Переглядів: 443
Дата публікації: 14:11 23.04.2018
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Нові та оновлені сторінки
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>