Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці.
Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці.

Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці.

Виробничий підрозділ «Люботинська дистанція колії» закликає провести з 20 по 28 квітня 2024 року Тиждень охорони праці на кожному підприємстві, в установі, організації, зокрема на об'єктах малого і середнього бізнесу.

Міжнародна організація праці (далі – МОП) – одна із найстаріших міжнародних міжурядових організацій. Своїми першочерговими завданнями МОП визначає: підтримку демократії і соціального діалогу, боротьбу з бідністю і безробіттям, заборону дитячої праці.

За рішенням МОП щороку 28 квітня всі цивілізовані країни відзначають Всесвітній день охорони праці. Відповідно до Указу Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 щороку 28 квітня у Всесвітній день охорони праці в Україні також відзначається День охорони праці.

День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

В умовах воєнного стану цей день набуває особливого значення. У той час, коли в Україні щоденно від обстрілів гинуть люди, неприпустимо допускати смертельні випадки на виробництві. Важливо підвищити увагу працівників і до питань безпеки й гігієни праці, постійно вдосконалювати систему управління охороною праці, щоб забезпечити безпеку на виробництві.

Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. З урахуванням цієї теми на підприємствах розробляють та проводять заходи з нагоди Дня охорони праці. Для проведення Всесвітнього дня охорони праці у 2024 році Міжнародна організація праці (МОП) запропонувала девіз: «Вплив зміни клімату на безпеку та гігієну праці».

Зміна погодних умов значно впливає на сферу праці, особливо на безпеку та здоров’я працівників. Приклади професійних ризиків, які посилюються зі зміною клімату, включають тепловий стрес, ультрафіолетове випромінювання, забруднення повітря, великі промислові аварії, екстремальні погодні явища, підвищений вплив хімічних речовин.

Україна вже відчуває на собі зміну клімату. За останнє двадцятиліття кожен рік в Україні був теплішим, ніж середньостатистичні показники за довготривалий період, і 2020 рік став найспекотнішим роком у Європі та в Україні, перевищивши на 2,8°C середній показник 1961-1990 рр. Відмічається чітка залежність між екстремальними спекотними та холодними температурами і смертністю.

В Україні погана якість і забруднення повітря справляють на здоров’я людей значний вплив. Смертність, пов’язана із забрудненням повітря, становить ~6% від загальної смертності (~27 000 смертельних випадків на рік), при цьому Україна посідає четверте місце в Європі за рейтингом смертності від усіх видів забруднення, серед яких переважає забруднення повітря. Очікується, що зміна клімату вплине на здоров’я людей безпосередньо через збільшення дрібних частинок і забруднювачів, а також опосередковано – через виробництво вторинних забруднювачів, включаючи озон, що може мати згубний вплив на врожайність сільськогосподарських культур.

Погана якість повітря в Україні пов’язана із забрудненням від виробництва електроенергії, старінням промислової інфраструктури та видобутком вугілля, а також димом від лісових пожеж, що підвищує рівень забруднення повітря в літній сезон пожеж, та пожеж від влучань снарядів при обстрілах.

Звертаємося до усіх працівників, роботодавців, майбутніх роботодавців та працівників та громадян про необхідність пам’ятати, що людське життя найвища соціальна цінність, і ніщо не може виправдати смерть людини.

Саме тому закликаємо активно залучитися до роботи і провести з 20 по 28 квітня 2024 року Тиждень охорони праці на кожному підприємстві, в установі, організації, зокрема на об'єктах малого і середнього бізнесу.

 

Виробничий підрозділ

«Люботинська дистанція колії»

Переглядів: 113
Дата публікації: 13:13 25.04.2024
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>