Повідомляє управління Державної служби якості освіти у Харківській області
Повідомляє управління Державної служби якості освіти у Харківській області

Повідомляє управління Державної служби якості освіти у Харківській області

1 серпня розпочнеться реєстрація для участі в сертифікації вчителів математики та української мови і літератури

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/news/122113

 

 

У 2023 році вперше матимуть змогу взяти участь у сертифікації вчителі української мови і літератури та математики (по 500 з кожного предмета), які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту на першому циклі базової загальної середньої освіти (5 – 6 класи) та мають стаж педагогічної роботи два і більше років.

У вівторок 1 серпня розпочнеться реєстрація зазначених категорій вчителів для участі в сертифікації.

Реєстрація відбуватиметься через сайт Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) у два етапи: основний (1 – 7 серпня в межах граничної кількості, визначеної для кожної області, та додатковий (8 – 11 серпня) у межах загальної квоти, що не буде використана регіонами.

Після успішної реєстрації учасники будуть допущені до першого етапу сертифікації – незалежного тестування, яке проводитиме УЦОЯО 9 вересня за програмами для вчителів математики та української мови та літератури.

Наступні два етапи – самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи – організовує та проводить Державна служба якості освіти України.

Як інформує управління Державної служби якості освіти у Харківській області, у межах визначеної квоти участь у сертифікації зможуть взяти 25 учителів української мови та 25 учителів математики шкіл регіону.

«Державна служба якості освіти вже завершила реєстрацію кандидатів в експерти для проведення третього етапу сертифікації учителів математики й української мови та літератури. Невдовзі  розпочнеться їхня підготовка. – повідомляє начальник управління Світлана Вольянська. – Кандидати пройдуть відбір і стануть експертами за умови проходження навчання за програмою, затвердженою Службою, успішно складуть тестування та будуть внесені до загального списку експертів.

Експерт із сертифікації – це педагог-практик, який має досвід педагогічної діяльності не менше 5 років. Експерти оцінюють практичний досвід учителів з інших регіонів України, така оцінка професійна, неупереджена та не містить корупційних ризиків.

Сертифікація педагогічних працівників – це зовнішнє оцінювання професійних компетентностей вчителя, зокрема з педагогіки та психології, практичних вмінь застосування сучасних методів і технологій навчання. Сертифікація виявляє вчителів, які готові сприймати зміни, змінюватися самі, вдосконалюватися та розвиватися, бути рушіями освітніх реформ. У цьому її вагоме суспільне значення. Сьогодні Харківська область вже має 198 учителів початкової школи, сертифікованих протягом 2019 – 2022 років, які успішно працюють у Новій українській школі, є консультантами і наставниками молодих педагогів, освітніми експертами, учасниками робочих груп із розробки нормативних документів, освітніх і навчальних програм, навчально-методичної літератури».

Переглядів: 354
Дата публікації: 21:25 27.07.2023
Інвестиційний паспорт
Електронні петиції
Центр надання адміністративних послуг
Електронні послуги
Комунальний прожектор
Медицина міста
Телефони гарячих ліній
Молодіжна рада
Проект "Місто Нуль відходів"
Анонс подій
Подій не заплановано
Інформація для внутрішньо переміщених осіб
Посилання
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пошук
Люботинська міська рада Харківської області >>>